Førerkort klasse A1, A2 og A.

Aktiv Trafikkskole

Førerkort klasse A1, A2 og A.

Hos oss får du en effektiv og god opplæring på motorsykkel.

Vi tilbyr flere MC-kurs gjennom hele sesongen, og det kan lønne seg å være tidlig ute med å bestille plass. Finn ditt neste MC-kurs i vår bookingkalender. Opplæringen starter med vårt helt unike MC-kurs, som går over tre kvelder fra kl. 17:00 til 19:15. Har du førerkort på lett MC fra tidligere, slipper du å gjennomføre MC-kurs.

Den praktiske opplæringen starter med trinn 2 i kjøregården (lukket område). I kjøregården øver du på å betjene sykkelen, igangsetting og stans, opp- og nedgiring, krypekjøring, bremsing og svinging.

Når du behersker disse øvelsene, kjører vi på veg med lite trafikk, og sammenfatter de forskjellige øvelsene ute i kryss, motbakker og utforbakker. Når dette er på plass, er du klar for den første obligatoriske trinnvurderingstimen. Her skal du og lærer sammen bli enige om du er klar for å frigjøre din konsentrasjon til trafikken rundt deg, eller om du fortsatt konsentrerer deg om å betjene sykkelen.

På trinn 3 skal du øve på trafikal tilpasning og samhandling med andre trafikanter både i bymiljø og på landevei med større hastighet. De som skal ha førerkort på lett motorsykkel må også gjennomføre sikkerhetskurs i trafikk på trinn 3. Dette er et obligatorisk kurs som blant annet har som mål å redusere risikoen for kryssulykker. De som skal kjøre opp på mellomtung eller tung MC trenger ikke å gjennomføre sikkerhetskurs i trafikk, men de må gjennomføre sikkerhetskurs i presis kjøreteknikk. Dette er et obligatorisk kurs i presis kjøreteknikk der du skal videreutvikle din kompetanse på svingkjøring, optimal bremsing og unnamanøver. Dette kurset gjennomfører vi på Go Cart-banen i Halsa.

Trinn 3 avsluttes med en obligatorisk trinnvurderingstime der du og lærer skal bli enige om du er klar for å kjøre trygt og sikkert i trafikken på egen hånd.

Trinn 4 består blant annet av sikkerhetskurs vei, der du skal planlegge en kjørerute som du gjennomfører alene på motorsykkelen.

Før du kan påbegynne opplæring til førerkort klasse A må du ha fullført trafikalt grunnkurs. Vi benytter 2-veis kommunikasjon og fullt sikkerhetsutstyr under den praktiske opplæringen. Vi gjennomfører all opplæring på lettkjørte MC’er.

Hos oss stenges dårlig vær effektivt ute gjennom våre MC-dresser av høy kvalitet.

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss på 71 67 34 00 eller kom innom våre lokaler i Wilhelm Dalls vei 40. Husk at du kan bestille kurs og kjøretimer i vår bookingkalender.

Ta kontakt

Messenger

Medlem av:

Trafikkforum-logo