Førerkort klasse A1, A2 og A.

Aktiv Trafikkskole i Kristiansund

Førerkort klasse A1, A2 og A.

Hos oss får du en effektiv og god opplæring på motorsykkel.

Vi tilbyr flere MC-kurs gjennom hele sesongen, og det kan lønne seg å være tidlig ute med å bestille plass. Finn ditt neste MC-kurs i vår bookingkalender. Opplæringen starter med vårt helt unike MC-kurs, som går over tre kvelder fra kl. 17:00 til 19:15. Har du førerkort på lett MC fra tidligere, slipper du å gjennomføre MC-kurs.

Den praktiske opplæringen starter med trinn 2 i kjøregården (lukket område). I kjøregården øver du på å betjene sykkelen, igangsetting og stans, opp- og nedgiring, krypekjøring, bremsing og svinging.

Når du behersker disse øvelsene, kjører vi på veg med lite trafikk, og sammenfatter de forskjellige øvelsene ute i kryss, motbakker og utforbakker. Når dette er på plass, er du klar for den første obligatoriske trinnvurderingstimen. Her skal du og lærer sammen bli enige om du er klar for å frigjøre din konsentrasjon til trafikken rundt deg, eller om du fortsatt konsentrerer deg om å betjene sykkelen.

På trinn 3 skal du øve på trafikal tilpasning og samhandling med andre trafikanter både i bymiljø og på landevei med større hastighet. De som skal ha førerkort på lett motorsykkel må også gjennomføre sikkerhetskurs i trafikk på trinn 3. Dette er et obligatorisk kurs som blant annet har som mål å redusere risikoen for kryssulykker. De som skal kjøre opp på mellomtung eller tung MC trenger ikke å gjennomføre sikkerhetskurs i trafikk, men de må gjennomføre sikkerhetskurs i presis kjøreteknikk. Dette er et obligatorisk kurs i presis kjøreteknikk der du skal videreutvikle din kompetanse på svingkjøring, optimal bremsing og unnamanøver. Dette kurset gjennomfører vi på Go Cart-banen i Halsa.

Trinn 3 avsluttes med en obligatorisk trinnvurderingstime der du og lærer skal bli enige om du er klar for å kjøre trygt og sikkert i trafikken på egen hånd.

Trinn 4 består blant annet av sikkerhetskurs vei, der du skal planlegge en kjørerute som du gjennomfører alene på motorsykkelen.

Før du kan påbegynne opplæring til førerkort klasse A må du ha fullført trafikalt grunnkurs. Vi benytter 2-veis kommunikasjon og fullt sikkerhetsutstyr under den praktiske opplæringen. Vi gjennomfører all opplæring på lettkjørte MC’er.

Hos oss stenges dårlig vær effektivt ute gjennom våre MC-dresser av høy kvalitet.

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss på 71 67 34 00 eller kom innom våre lokaler i Wilhelm Dalls vei 40. Husk at du kan bestille kurs og kjøretimer i vår bookingkalender.

Flere nyheter

Ledige kjøretimer

Les mer

MC-Kurs

Les mer

Hjelp til teoriprøven

Les mer

Mopedkurs 20. august

Les mer

Automatgir

Les mer

Mørkekjøring

Les mer

Opplæring klasse BE og B96

Les mer

Mopedkurs

Les mer

Online booking

Les mer

Trafikalt grunnkurs

Les mer

Førerkort klasse B

Les mer

ADR - farlig gods

Les mer

Vis alle
Messenger